Αναζήτηση σε Προϊόντα
Αναζήτηση σε Άρθρα
Αγαπητοί συνεργάτες,
 
Έπειτα από 26 χρόνια συνεχούς και επιτυχημένης πορείας, οι δύο συνέταιροι Αλεξόπουλος Αλέξανδρος και Αποστολόπουλος Δημήτριος αποφασίζουν από κοινού την αναδόμηση της υπάρχουσας επιχείρησης, αναγνωρίζοντας τις αυξανόμενες απαιτήσεις της αγοράς και τις αλλαγές των συνθηκών.

Για τους παραπάνω λόγους, έχουν δημιουργηθεί δύο εταιρείες στις οποίες έχετε την δυνατότητα να απευθυνθείτε από τις 27/08/2018.

ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΑΕ
(ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ)
www.alexopoulosbaharika.gr
2105582087


Tettix Α.Ε.Β.Ε.
(ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ)
www.tettixsa.com
2102475403

Σας ευχαριστούμε θερμά για την έως τώρα συνεργασία μας.
 

Πληροφορίες για τη βιβλιοθήκη βοτάνων

Εδώ η εταιρεία ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ & ΣΙΑ ΟΕ θα καταγράφει πολύτιμα άρθρα και πληροφορίες που αφορούν τα φαρμακευτικά φυτά και τα βότανα.
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική βιβλιοθήκη βοτάνων Αρωματικά βότανα

Αρωματικά βότανα

... πρέπει να ήταν οι πρώτες που ανακάλυψαν οι άνθρωπες και τις χρησιμοποίησαν από τα αρχαία χρόνια. Στη φύση απλώνουν κυρίως το άρωμά τους όταν τα κουνάμε, προτρέποντας όσους περπατούν να κάνουν άλλη μία βόλτα. Οι βλαστοί ή τα φύλλα μαζεύονταν για να απλωθούν στο πάτωμα όπου, όταν πατούσαν επάνω τους, γέμιζαν το σπίτι με υπέροχα αρώματα. Αυτό οδήγησε στη συνήθεια να σκορπίζουμε βότανα μέσα στα δωμάτια.
  Η χρήση των αρωματικών βοτάνων γινόταν όλο και πιο εκλεπτυσμένη: στους μεσαιωνικούς κήπους τα φύτευαν κατά μήκος των μονοπατιών, ώστε να κουνιούνται από τα φορέματα των γυναικών. Τα αποξηραμένα βότανα ράβονταν σε μικρά μαξιλαράκια ή τοποθετούνταν σε ανοιχτά δοχεία ως ποτ-πουρί. Ανακαλύφθηκε πως το άρωμα μπορούσε να συμπυκνωθεί μουσκεύοντας το κατάλληλο τμήμα του φυτού σε λάδι. Έτσι προέκυψαν τα λυχνάρια με το αρωματισμένο λάδι, που έχουν έρθει πάλι στη μόδα. Τα βότανα επίσης αποστάζονταν για να συμπηκνωθεί το άρωμά τους και να χρησιμοποιηθεί σε αρώματα και άλλα καλλυντικά.

Τα ζώα γνωρίζουν τα βότανα

Ο άνθρωπος από αρχαιοτάτων χρόνων χρησιμοποιούσε τα βότανα για να καταπολεμήσει τις ασθένειες που τον ταλαιπωρούσαν. Τα ζώα ήταν αυτά που οδήγησαν τον άνθρωπο στο να βρουν τα κατάλληλα φυτά για κάθε πάθηση, εφόσον τα ζώα χρησιμοποιώντας το ένστικτό τους, όταν είναι άρρωστα καταφεύγουν σε ορισμένα φυτά αποφεύγοντας άλλα. Έτσι τα ζώα συνδέονται με ορισμένα βότανα. Το φίδι είναι εκείνο που είναι γνώστης βοτάνων γι αυτό συνδέεται με την Ιατρική και Φαρμακευτική και ήταν το σήμα του Ασκληπιού, θεού της Ιατρικής.
  Λίγα λόγια για το ellinika botana
Η ιστορία μας άρχισε από το κέντρο της Αθήνας στην οδό Ευριπίδου... που ήταν το μόνο μέρος όπου μπορούσε να βρει τότε κανείς σπάνια είδη όπως τα βότανα. Το κατάστημα ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ - ΒΟΤΑΝΑ ήταν συνέχεια επιχείρησης με ίδια είδη που προϋπήρχε εκεί από δεκαετίες. Ξεκινήσαμε το κατάστημά μας στην αρχή με λιγοστά και γνωστά βότανα, όμως η συχνή επαφή μας με τον κόσμο, μας έδειξε τον δρόμο για την μετέπειτα πορεία μας.
Με πραγματικό ενδιαφέρον και αγάπη για το αντικείμενό μας, αλλά και συνεχή αναζήτηση για νέα προϊόντα, από όλο τον κόσμο, ώστε να καλύπτουμε τις ανάγκες των πελατών μας,

διαβάστε περισσότερα ...

 

τί σας αρέσει ;

τσάι του βουνού - 19.2%
φασκόμηλο - 19.2%
χαμομήλι - 19.2%
βοτανικό μείγμα - 28.3%
άλλο - 13.1%

προϊόντα

εταιρία

ευθύνη

ellinika botana

Αλεξόπουλος Αλέξανδρος & Σία ΟΕ
Τέρμα Αγίας Μαρίνης - Τ.Θ. 6276, Τ.Κ. 19300 Ασπρόπυργος Αττικής
Τηλ: 210 5574807, Fax: 210 3211749, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


© copyright 2017 ellinikabotana.gr - all rights reserved