Αναζήτηση σε Προϊόντα
Αναζήτηση σε Άρθρα
Αγαπητοί συνεργάτες,
 
Έπειτα από 26 χρόνια συνεχούς και επιτυχημένης πορείας, οι δύο συνέταιροι Αλεξόπουλος Αλέξανδρος και Αποστολόπουλος Δημήτριος αποφασίζουν από κοινού την αναδόμηση της υπάρχουσας επιχείρησης, αναγνωρίζοντας τις αυξανόμενες απαιτήσεις της αγοράς και τις αλλαγές των συνθηκών.

Για τους παραπάνω λόγους, έχουν δημιουργηθεί δύο εταιρείες στις οποίες έχετε την δυνατότητα να απευθυνθείτε από τις 27/08/2018.

ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΑΕ
(ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ)
www.alexopoulosbaharika.gr
2105582087


Tettix Α.Ε.Β.Ε.
(ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ)
www.tettixsa.com
2102475403

Σας ευχαριστούμε θερμά για την έως τώρα συνεργασία μας.
 
Για κάθε σας παραγγελία παρακαλούμε να αναφέρετε τον κωδικό προϊόντος.
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική προϊόντα ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

bulgaria
Η Δημοκρατία της Βουλγαρίας (Ρεπούμπλικα Μπουλγκάρια) είναι μια χώρα της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Η καλλιεργήσιμη έκταση φαρμακευτικών και αρωματικών φυτών στη Βουλγαρία, είναι 86.419 εκτάρια με όγκο παραγωγής 94.506 τόνων.

Ο κόλιανδρος (Coriandrum sativum), με 73.960 εκτάρια αντιπροσωπεύει την υψηλότερη καλλιέργεια της περιοχής.

Ακολουθεί η λεβάντα (Lavandula angustifolia) με 3.959 εκτάρια, ο μάραθος (Foeniculum vulgare) με 3,530 εκτάρια και το δαμασκηνό τριαντάφυλλο (Rosa damascena) με 1.750 εκτάρια.

Οι σπόροι της λεβάντας και του τριαντάφυλλου της Δαμασκού χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία αρωμάτων, ενώ του κόλιανδρου και του μάραθου, ως αρτυματικά φυτά, στις εγχώριες και διεθνείς αγορές.

Τα πιο σημαντικά καλλιεργούμενα φαρμακευτικά φυτά, είναι το Τήλιο (Tiliae), η Μέλισσα (Melissa officinalis) και η μέντα (Mentha x piperita).

Η παραγωγή τσαγιού από βότανα και φαρμακευτικών βοτάνων έχει μακρά παράδοση στη Βουλγαρία, με μεγαλύτερο όγκο παραγωγής του τριαντάφυλλου (Rosa canina), της τσουκνίδας (Urtica dioica) και διαφών ειδών από άγρια μούρα.

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια μείωση στην καλλιέργεια του κολίανδρου, της λεβάντας, του μάραθου, του δυόσμου και της βαλεριάνας και αύξηση της καλλιέργειας του γαϊδουράγκαθου (Silybum marianum), του φασκόμηλου (Salvia officinalis) και άλλων μπαχαρικών.

Οι κύριες γεωγραφικές περιοχές της καλλιέργειας είναι κοντά στο Karnobat-Yambol (South-East Βουλγαρία), στο Shoumen-Dobrich (Βορειοανατολική Βουλγαρία) και στο Rose Valley-Plovdiv-Stara Zagora (Κεντρική Νότια Βουλγαρία).


Τα βότανα και οι ουσίες τους.

Η λέξη ‘βότανα’ προέρχεται από τον Αριστοτέλη και αναφέρεται στα αυτοφυή φυτά και ιδίως εκείνα που φύονται σε καλλιεργημένους αγρούς που είναι γνωστά ως ζιζάνια.
Ως βότανα είναι γνωστά τα φυτά που χρησιμοποιούνται σαν φάρμακα για τις ανθρώπινες παθήσεις , αλλά και εκείνα που έχουν δηλητηριώδεις ουσίες. Σύμφωνα με τον Ιπποκράτη, οι θεραπευτικές και οι δηλητηριώδεις ιδιότητες συνυπάρχουν στα βότανα και  η ενέργειά τους εξαρτάται απολύτως από την ποσότητα που λαμβάνεται κάθε φορά.
  Λίγα λόγια για το ellinika botana
Η ιστορία μας άρχισε από το κέντρο της Αθήνας στην οδό Ευριπίδου... που ήταν το μόνο μέρος όπου μπορούσε να βρει τότε κανείς σπάνια είδη όπως τα βότανα. Το κατάστημα ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ - ΒΟΤΑΝΑ ήταν συνέχεια επιχείρησης με ίδια είδη που προϋπήρχε εκεί από δεκαετίες. Ξεκινήσαμε το κατάστημά μας στην αρχή με λιγοστά και γνωστά βότανα, όμως η συχνή επαφή μας με τον κόσμο, μας έδειξε τον δρόμο για την μετέπειτα πορεία μας.
Με πραγματικό ενδιαφέρον και αγάπη για το αντικείμενό μας, αλλά και συνεχή αναζήτηση για νέα προϊόντα, από όλο τον κόσμο, ώστε να καλύπτουμε τις ανάγκες των πελατών μας,

διαβάστε περισσότερα ...

 

τί σας αρέσει ;

τσάι του βουνού - 19.2%
φασκόμηλο - 19.2%
χαμομήλι - 19.2%
βοτανικό μείγμα - 28.3%
άλλο - 13.1%

προϊόντα

εταιρία

ευθύνη

ellinika botana

Αλεξόπουλος Αλέξανδρος & Σία ΟΕ
Τέρμα Αγίας Μαρίνης - Τ.Θ. 6276, Τ.Κ. 19300 Ασπρόπυργος Αττικής
Τηλ: 210 5574807, Fax: 210 3211749, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


© copyright 2017 ellinikabotana.gr - all rights reserved