Αναζήτηση σε Προϊόντα
Αναζήτηση σε Άρθρα
Αγαπητοί συνεργάτες,
 
Έπειτα από 26 χρόνια συνεχούς και επιτυχημένης πορείας, οι δύο συνέταιροι Αλεξόπουλος Αλέξανδρος και Αποστολόπουλος Δημήτριος αποφασίζουν από κοινού την αναδόμηση της υπάρχουσας επιχείρησης, αναγνωρίζοντας τις αυξανόμενες απαιτήσεις της αγοράς και τις αλλαγές των συνθηκών.

Για τους παραπάνω λόγους, έχουν δημιουργηθεί δύο εταιρείες στις οποίες έχετε την δυνατότητα να απευθυνθείτε από τις 27/08/2018.

ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΑΕ
(ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ)
www.alexopoulosbaharika.gr
2105582087


Tettix Α.Ε.Β.Ε.
(ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ)
www.tettixsa.com
2102475403

Σας ευχαριστούμε θερμά για την έως τώρα συνεργασία μας.
 
Για κάθε σας παραγγελία παρακαλούμε να αναφέρετε τον κωδικό προϊόντος.
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική προϊόντα ΙΝΔΙΑ

ΙΝΔΙΑ

india
Η Ινδία, ή επίσημα Δημοκρατία της Ινδίας είναι χώρα στη νότια Ασία και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα παγκοσμίως σε πληθυσμό, με 1.210.193.422 κατοίκους.

Μαζί με την Κίνα, είναι μία από τις δύο μεγαλύτερες χώρες παραγωγής και κατανάλωσης τσαγιού, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής της καταναλώνεται στην ίδια τη χώρα.

Ιστορικά, η Ινδία παρήγαγε μόνο το μαύρο τσάι.

Το τσάι υπήρχε στην περιοχή Ασσάμ της Ινδίας από την αρχαιότητα, αλλά οι Ασιάτες αρχικά το χρησιμοποίησαν ως βότανο-φάρμακο και όχι ως αφέψημα.

Το 1830 οι Βρετανοί αποικιοκράτες ανακάλυψαν την ύπαρξη του τσαγιού στην περιοχή Ασσάμ και ανάπτυξαν την καλλιέργεια του.

Έτσι, το 1900 αυξήθηκε κατακόρυφα η καλλιέργεια και κατανάλωση μαύρου τσαγιού στην Ινδία με την αντίστοιχη πτώση στην Κίνα.

Από τις αρχές του 20ου αιώνα η βρετανική εταιρία "Οργανισμός Ινδικών Τσαγιών" (Indian Tea Association) άρχισε να προσφέρει τσάι στα διαλείμματα των εργαζομένων σε εργοστάσια και ορυχεία, ενώ παράλληλα κατέστησε ανεξάρτητους πωλητές τσαγιών κατά την ανάπτυξη του Ινδικού σιδηροδρομικού δικτύου.

Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, έχει υπάρξει μια αύξηση του πράσινου, λευκού, ακόμα και oolong Ινδικού τσαγιού, αν και η συντριπτική πλειοψηφία του τσαγιού που παράγεται στην Ινδία είναι ακόμα το μαύρο τσάι.

Οι πιο διάσημες περιοχές παραγωγής τσαγιού είναι η Darjeeling και η Assam καθώς και οι Nilgiri και Sikkim, στη βόρεια και βορειοανατολική Ινδία.

Άλλες περιοχές καλλιέργειας τσαγιού είναι η Arunachal Pradesh, η Kerala, η Himachal Pradesh, η Bihar και η Jalpaiguri.

Τα πιο γνωστά είδη τσαγιού που παράγονται στην Ινδία είναι: Chai / Spiced Tea, English Breakfast, Flavored Black Tea, Miscellaneous Tea-only Blend, Darjeeling White Tea, Jasmine Tea, Black Tea, Green Tea, Irish Breakfast, Herbal Tea, Passionflower, Earl Grey, Tulsi / Holy Basil Tea, Fruit Black Tea, Vana Tulsi, White Tea, Earl Grey Green Tea και Assam.


Τα ζώα γνωρίζουν τα βότανα

Ο άνθρωπος από αρχαιοτάτων χρόνων χρησιμοποιούσε τα βότανα για να καταπολεμήσει τις ασθένειες που τον ταλαιπωρούσαν. Τα ζώα ήταν αυτά που οδήγησαν τον άνθρωπο στο να βρουν τα κατάλληλα φυτά για κάθε πάθηση, εφόσον τα ζώα χρησιμοποιώντας το ένστικτό τους, όταν είναι άρρωστα καταφεύγουν σε ορισμένα φυτά αποφεύγοντας άλλα. Έτσι τα ζώα συνδέονται με ορισμένα βότανα. Το φίδι είναι εκείνο που είναι γνώστης βοτάνων γι αυτό συνδέεται με την Ιατρική και Φαρμακευτική και ήταν το σήμα του Ασκληπιού, θεού της Ιατρικής.
  Λίγα λόγια για το ellinika botana
Η ιστορία μας άρχισε από το κέντρο της Αθήνας στην οδό Ευριπίδου... που ήταν το μόνο μέρος όπου μπορούσε να βρει τότε κανείς σπάνια είδη όπως τα βότανα. Το κατάστημα ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ - ΒΟΤΑΝΑ ήταν συνέχεια επιχείρησης με ίδια είδη που προϋπήρχε εκεί από δεκαετίες. Ξεκινήσαμε το κατάστημά μας στην αρχή με λιγοστά και γνωστά βότανα, όμως η συχνή επαφή μας με τον κόσμο, μας έδειξε τον δρόμο για την μετέπειτα πορεία μας.
Με πραγματικό ενδιαφέρον και αγάπη για το αντικείμενό μας, αλλά και συνεχή αναζήτηση για νέα προϊόντα, από όλο τον κόσμο, ώστε να καλύπτουμε τις ανάγκες των πελατών μας,

διαβάστε περισσότερα ...

 

τί σας αρέσει ;

τσάι του βουνού - 19.2%
φασκόμηλο - 19.2%
χαμομήλι - 19.2%
βοτανικό μείγμα - 28.3%
άλλο - 13.1%

προϊόντα

εταιρία

ευθύνη

ellinika botana

Αλεξόπουλος Αλέξανδρος & Σία ΟΕ
Τέρμα Αγίας Μαρίνης - Τ.Θ. 6276, Τ.Κ. 19300 Ασπρόπυργος Αττικής
Τηλ: 210 5574807, Fax: 210 3211749, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


© copyright 2017 ellinikabotana.gr - all rights reserved