Αναζήτηση σε Προϊόντα
Αναζήτηση σε Άρθρα
Αγαπητοί συνεργάτες,
 
Έπειτα από 26 χρόνια συνεχούς και επιτυχημένης πορείας, οι δύο συνέταιροι Αλεξόπουλος Αλέξανδρος και Αποστολόπουλος Δημήτριος αποφασίζουν από κοινού την αναδόμηση της υπάρχουσας επιχείρησης, αναγνωρίζοντας τις αυξανόμενες απαιτήσεις της αγοράς και τις αλλαγές των συνθηκών.

Για τους παραπάνω λόγους, έχουν δημιουργηθεί δύο εταιρείες στις οποίες έχετε την δυνατότητα να απευθυνθείτε από τις 27/08/2018.

ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΑΕ
(ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ)
www.alexopoulosbaharika.gr
2105582087


Tettix Α.Ε.Β.Ε.
(ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ)
www.tettixsa.com
2102475403

Σας ευχαριστούμε θερμά για την έως τώρα συνεργασία μας.
 
Για κάθε σας παραγγελία παρακαλούμε να αναφέρετε τον κωδικό προϊόντος.
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική προϊόντα ΚΙΝΑ

ΚΙΝΑ

china
Η Λαϊκή δημοκρατία της Κίνας είναι χώρα της Ανατολικής Ασίας και έχει τον μεγαλύτερο πληθυσμό στον κόσμο.

Η ανακάλυψη του τσαγιού έγινε από τον αυτοκράτορα Σεν Νουνγκ το 2737 π.Χ. κατά την διάρκεια ενός ταξιδιού στην αυτοκρατορία του.

Λέγεται πως την ώρα που έβραζε νερό έπεσαν μέσα στο τσουκάλι φύλλα από ένα φυτό και πριν προλάβει να αντιδράσει άρχισαν να βράζουν και να χρωματίζουν το νερό.
Ήταν ο πρώτος στην ιστορία που δοκίμασε τσάι.

Κατά τη διάρκεια της δυναστείας των ΧΑΝ (206π.Χ.-220μ.Χ) το τσάι αρχίζει να προφέρεται CHA και όχι TU όπως μέχρι τότε.

Το 476μ.Χ. το τσάι περνάει το σινικό τείχος και κατά τη διάρκεια της αυτοκρατορίας του HUI ZONG (1100-1125μ.Χ.) αρχίζει η εξάπλωση του τσαγιού σε ολόκληρη την Κίνα.

Η πρώτη χώρα στην οποία έφτασε το τσάι εκτός της Κίνας, φαίνεται πως ήταν η Ολλανδία το 1610μ.Χ. και στη συνέχεια εξαπλώθηκε σε όλον τον κόσμο.

Η Κίνα, μαζί με την Ινδία, είναι μία από τις δύο μεγαλύτερες χώρες παραγωγής και κατανάλωσης τσαγιού.

Το 2007, η Κίνα παρήγαγε πάνω από το 30% της παγκόσμιας παραγωγής του τσαγιού, σχεδόν 1,2 εκατομμύρια τόνους τσαγιού από τη συνολική παγκόσμια παραγωγή των 3,9 εκατ. τόνων.

Τα περισσότερα από τα είδη τσαγιού που παράγονται στην Κίνα καταναλώνονται επίσης στην Κίνα, αν και η εξαγωγή τους (290 χιλ. τόνοι ετησίως) αποτελούν σημαντκή πηγή εσόδων για την κινέζικη οικονομία.
Η Κίνα παράγει και καταναλώνει μαύρο, πράσινο, άσπρο, oolong και pu-erh τσάι, καθώς και άλλα είδη όπως Keemun, Lapsang Souchong, Tie Guan Yin, Chun Mee, Jasmine Tea, Gunpowder Green Tea, Jasmine Pearls, Fruit Green Tea, Sencha, Dragon Well Tea, Flavored Green Tea, Silver Needle, White Peony Tea και Bi Luo Chun.

Το τσάι τείνει να παράγεται κυρίως στις επαρχίες προς τα νότια και ανατολικά της Κίνας ( Anhui, Guangxi, Hubei, Jiangxi, Yunnan, Fujian, Heilongjiang, Hunan, Shandong, Zhejiang, Guangdong, Henan, Jiangsu, Sichuan) όπου το κλίμα είναι υγρό και κυμαίνεται από τροπικό έως υποτροπικό.

Τα βότανα και οι ουσίες τους.

Η λέξη ‘βότανα’ προέρχεται από τον Αριστοτέλη και αναφέρεται στα αυτοφυή φυτά και ιδίως εκείνα που φύονται σε καλλιεργημένους αγρούς που είναι γνωστά ως ζιζάνια.
Ως βότανα είναι γνωστά τα φυτά που χρησιμοποιούνται σαν φάρμακα για τις ανθρώπινες παθήσεις , αλλά και εκείνα που έχουν δηλητηριώδεις ουσίες. Σύμφωνα με τον Ιπποκράτη, οι θεραπευτικές και οι δηλητηριώδεις ιδιότητες συνυπάρχουν στα βότανα και  η ενέργειά τους εξαρτάται απολύτως από την ποσότητα που λαμβάνεται κάθε φορά.
  Λίγα λόγια για το ellinika botana
Η ιστορία μας άρχισε από το κέντρο της Αθήνας στην οδό Ευριπίδου... που ήταν το μόνο μέρος όπου μπορούσε να βρει τότε κανείς σπάνια είδη όπως τα βότανα. Το κατάστημα ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ - ΒΟΤΑΝΑ ήταν συνέχεια επιχείρησης με ίδια είδη που προϋπήρχε εκεί από δεκαετίες. Ξεκινήσαμε το κατάστημά μας στην αρχή με λιγοστά και γνωστά βότανα, όμως η συχνή επαφή μας με τον κόσμο, μας έδειξε τον δρόμο για την μετέπειτα πορεία μας.
Με πραγματικό ενδιαφέρον και αγάπη για το αντικείμενό μας, αλλά και συνεχή αναζήτηση για νέα προϊόντα, από όλο τον κόσμο, ώστε να καλύπτουμε τις ανάγκες των πελατών μας,

διαβάστε περισσότερα ...

 

τί σας αρέσει ;

τσάι του βουνού - 19.2%
φασκόμηλο - 19.2%
χαμομήλι - 19.2%
βοτανικό μείγμα - 28.3%
άλλο - 13.1%

προϊόντα

εταιρία

ευθύνη

ellinika botana

Αλεξόπουλος Αλέξανδρος & Σία ΟΕ
Τέρμα Αγίας Μαρίνης - Τ.Θ. 6276, Τ.Κ. 19300 Ασπρόπυργος Αττικής
Τηλ: 210 5574807, Fax: 210 3211749, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


© copyright 2017 ellinikabotana.gr - all rights reserved