Αναζήτηση σε Προϊόντα
Αναζήτηση σε Άρθρα
Αγαπητοί συνεργάτες,
 
Έπειτα από 26 χρόνια συνεχούς και επιτυχημένης πορείας, οι δύο συνέταιροι Αλεξόπουλος Αλέξανδρος και Αποστολόπουλος Δημήτριος αποφασίζουν από κοινού την αναδόμηση της υπάρχουσας επιχείρησης, αναγνωρίζοντας τις αυξανόμενες απαιτήσεις της αγοράς και τις αλλαγές των συνθηκών.

Για τους παραπάνω λόγους, έχουν δημιουργηθεί δύο εταιρείες στις οποίες έχετε την δυνατότητα να απευθυνθείτε από τις 27/08/2018.

ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΑΕ
(ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ)
www.alexopoulosbaharika.gr
2105582087


Tettix Α.Ε.Β.Ε.
(ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ)
www.tettixsa.com
2102475403

Σας ευχαριστούμε θερμά για την έως τώρα συνεργασία μας.
 
Για κάθε σας παραγγελία παρακαλούμε να αναφέρετε τον κωδικό προϊόντος.
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική προϊόντα ΤΟΥΡΚΙΑ

ΤΟΥΡΚΙΑ

turkey
Η Δημοκρατία της Τουρκίας είναι μια αναπτυσσόμενη χώρα που βρίσκεται στη νοτιοδυτική Ασία με ένα μικρό τμήμα της επικράτειάς της (3%) στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Το 2004 ήταν η πέμπτη μεγαλύτερη παραγωγός τσαγιού στον κόσμο και η δεύτερη καταναλωτής τσαγιού.

Το 2008, η παραγωγή της Τουρκίας αυξήθηκε απότομα σε πάνω από 1 εκατομμύριο τόνους, ένα ποσό περίπου συγκρίσιμο με την παραγωγή της Κίνας που αγγίζει το 23% της παγκόσμιας παραγωγής, τοποθετώντας την Τουρκία πάνω από την Ινδία ως το νούμερο 2 παραγωγού τσαγιού.

Σε πλήρη αντίθεση με τους άλλους μεγάλους παραγωγούς του τσαγιού, η Τουρκία εξάγει μόνο μια μικρή μερίδα του τσαγιού, καθώς το τσάι της κατά κύριο λόγο διοχετεύεται στην εγχώρια αγορά.

Παράγει κατά κύριο λόγο μαύρο τσάι, γνωστό ως τουρκικό τσάι, καθώς επίσης και το τσάι Rize (από το όνομα της περιοχής που το παράγει) ή cay.
Η λέξη cay έχει την ίδια προέλευση με τη λέξη cha στα κινεζικά και ιαπωνικά, ή chai στα Hindi.

Ο παραδοσιακός τρόπος παρασκευής τούρκικου τσαγιού είναι να χρησιμοποιήσετε ένα σαμοβάρι, το οποίο κάνει ένα έντονο συμπυκνωμένο ρόφημα που στη συνέχεια αραιώνεται με επιπλέον νερό.
Συνήθως σερβίρεται σε ποτήρια από γυαλί με τη προσθήκη ζάχαρης αλλά όχι γάλατος.

Διάφορα χωρίς καφεΐνη αφεψήματα είναι επίσης δημοφιλή στην Τουρκία, συμπεριλαμβανομένων του τσαγιού από φασκόμηλο και άνθη φλαμουριάς.

Το τσάι στην Τουρκία παράγεται σε μια μικρή περιοχή γύρω από την πόλη Rize, που βρίσκεται στη Μαύρη Θάλασσα, καθώς και στο ανατολικό άκρο της βόρειας ακτής της Τουρκίας.

Αυτή η περιοχή έχει ένα ασυνήθιστα υγρό κλίμα, επηρεαζόμενο από την τοπογραφία και την εγγύτητα με το νερό.

Τα βουνά Kackar έχουν μια υγρή περίοδο από το Σεπτέμβριο έως τον Ιανουάριο, και μια ξηρή περίοδο από τον Απρίλιο μέχρι το Μάιο, στο αντίθετο μοτίβο της καθίζησης από το μουσώνα της Ασίας ο οποίος επηρεάζει την καλλιέργεια τσαγιού στα μέρη της Κίνας και της Ινδίας.

Το υπόλοιπο της Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένων και των άλλων περιοχών κατά μήκος της ακτής, έχει ένα ημίξηρο κλίμα που είναι πολύ ξηρό για την καλλιέργεια τσαγιού.

Ακόμα και άλλες παράκτιες περιοχές με ήπιο κλίμα έχουν λιγότερο από το ήμισυ των βροχοπτώσεων της περιοχής γύρω από το Rize.

Τα πιο γνωστά τσάγια που παράγει η Τουρκία είναι το μαύρο τσάι (Black Tea) και το Earl Grey.


Τα βότανα και οι ουσίες τους.

Η λέξη ‘βότανα’ προέρχεται από τον Αριστοτέλη και αναφέρεται στα αυτοφυή φυτά και ιδίως εκείνα που φύονται σε καλλιεργημένους αγρούς που είναι γνωστά ως ζιζάνια.
Ως βότανα είναι γνωστά τα φυτά που χρησιμοποιούνται σαν φάρμακα για τις ανθρώπινες παθήσεις , αλλά και εκείνα που έχουν δηλητηριώδεις ουσίες. Σύμφωνα με τον Ιπποκράτη, οι θεραπευτικές και οι δηλητηριώδεις ιδιότητες συνυπάρχουν στα βότανα και  η ενέργειά τους εξαρτάται απολύτως από την ποσότητα που λαμβάνεται κάθε φορά.
  Λίγα λόγια για το ellinika botana
Η ιστορία μας άρχισε από το κέντρο της Αθήνας στην οδό Ευριπίδου... που ήταν το μόνο μέρος όπου μπορούσε να βρει τότε κανείς σπάνια είδη όπως τα βότανα. Το κατάστημα ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ - ΒΟΤΑΝΑ ήταν συνέχεια επιχείρησης με ίδια είδη που προϋπήρχε εκεί από δεκαετίες. Ξεκινήσαμε το κατάστημά μας στην αρχή με λιγοστά και γνωστά βότανα, όμως η συχνή επαφή μας με τον κόσμο, μας έδειξε τον δρόμο για την μετέπειτα πορεία μας.
Με πραγματικό ενδιαφέρον και αγάπη για το αντικείμενό μας, αλλά και συνεχή αναζήτηση για νέα προϊόντα, από όλο τον κόσμο, ώστε να καλύπτουμε τις ανάγκες των πελατών μας,

διαβάστε περισσότερα ...

 

τί σας αρέσει ;

τσάι του βουνού - 19.2%
φασκόμηλο - 19.2%
χαμομήλι - 19.2%
βοτανικό μείγμα - 28.3%
άλλο - 13.1%

προϊόντα

εταιρία

ευθύνη

ellinika botana

Αλεξόπουλος Αλέξανδρος & Σία ΟΕ
Τέρμα Αγίας Μαρίνης - Τ.Θ. 6276, Τ.Κ. 19300 Ασπρόπυργος Αττικής
Τηλ: 210 5574807, Fax: 210 3211749, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


© copyright 2017 ellinikabotana.gr - all rights reserved