ΙΝΔΙΑ
Η Ινδία, ή επίσημα Δημοκρατία της Ινδίας είναι χώρα στη νότια Ασία και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα παγκοσμίως σε πληθυσμό, με 1.210.193.422 κατοίκους.
Μαζί με την Κίνα, είναι μία από τις δύο μεγαλύτερες χώρες παραγωγής και κατανάλωσης τσαγιού, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής της καταναλώνεται στην ίδια τη χώρα.
Ιστορικά, η Ινδία παρήγαγε μόνο το μαύρο τσάι.
Το τσάι υπήρχε στην περιοχή Ασσάμ της Ινδίας από την αρχαιότητα, αλλά οι Ασιάτες αρχικά το χρησιμοποίησαν ως βότανο-φάρμακο και όχι ως αφέψημα.
Το 1830 οι Βρετανοί αποικιοκράτες ανακάλυψαν την ύπαρξη του τσαγιού στην περιοχή Ασσάμ και ανάπτυξαν την καλλιέργεια του.
Έτσι, το 1900 αυξήθηκε κατακόρυφα η καλλιέργεια και κατανάλωση μαύρου τσαγιού στην Ινδία με την αντίστοιχη πτώση στην Κίνα.
Από τις αρχές του 20ου αιώνα η βρετανική εταιρία "Οργανισμός Ινδικών Τσαγιών" (Indian Tea Association) άρχισε να προσφέρει τσάι στα διαλείμματα των εργαζομένων σε εργοστάσια και ορυχεία, ενώ παράλληλα κατέστησε ανεξάρτητους πωλητές τσαγιών κατά την ανάπτυξη του Ινδικού σιδηροδρομικού δικτύου.
Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, έχει υπάρξει μια αύξηση του πράσινου, λευκού, ακόμα και oolong Ινδικού τσαγιού, αν και η συντριπτική πλειοψηφία του τσαγιού που παράγεται στην Ινδία είναι ακόμα το μαύρο τσάι.
Οι πιο διάσημες περιοχές παραγωγής τσαγιού είναι η Darjeeling και η Assam καθώς και οι Nilgiri και Sikkim, στη βόρεια και βορειοανατολική Ινδία.
Άλλες περιοχές καλλιέργειας τσαγιού είναι η Arunachal Pradesh, η Kerala, η Himachal Pradesh, η Bihar και η Jalpaiguri.
Τα πιο γνωστά είδη τσαγιού που παράγονται στην Ινδία είναι: Chai / Spiced Tea, English Breakfast, Flavored Black Tea, Miscellaneous Tea-only Blend, Darjeeling White Tea, Jasmine Tea, Black Tea, Green Tea, Irish Breakfast, Herbal Tea, Passionflower, Earl Grey, Tulsi / Holy Basil Tea, Fruit Black Tea, Vana Tulsi, White Tea, Earl Grey Green Tea και Assam.
Μαζί με την Κίνα, είναι μία από τις δύο μεγαλύτερες χώρες παραγωγής και κατανάλωσης τσαγιού, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής της καταναλώνεται στην ίδια τη χώρα.
Ιστορικά, η Ινδία παρήγαγε μόνο το μαύρο τσάι.
Το τσάι υπήρχε στην περιοχή Ασσάμ της Ινδίας από την αρχαιότητα, αλλά οι Ασιάτες αρχικά το χρησιμοποίησαν ως βότανο-φάρμακο και όχι ως αφέψημα.
Το 1830 οι Βρετανοί αποικιοκράτες ανακάλυψαν την ύπαρξη του τσαγιού στην περιοχή Ασσάμ και ανάπτυξαν την καλλιέργεια του.
Έτσι, το 1900 αυξήθηκε κατακόρυφα η καλλιέργεια και κατανάλωση μαύρου τσαγιού στην Ινδία με την αντίστοιχη πτώση στην Κίνα.
Από τις αρχές του 20ου αιώνα η βρετανική εταιρία "Οργανισμός Ινδικών Τσαγιών" (Indian Tea Association) άρχισε να προσφέρει τσάι στα διαλείμματα των εργαζομένων σε εργοστάσια και ορυχεία, ενώ παράλληλα κατέστησε ανεξάρτητους πωλητές τσαγιών κατά την ανάπτυξη του Ινδικού σιδηροδρομικού δικτύου.
Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, έχει υπάρξει μια αύξηση του πράσινου, λευκού, ακόμα και oolong Ινδικού τσαγιού, αν και η συντριπτική πλειοψηφία του τσαγιού που παράγεται στην Ινδία είναι ακόμα το μαύρο τσάι.
Οι πιο διάσημες περιοχές παραγωγής τσαγιού είναι η Darjeeling και η Assam καθώς και οι Nilgiri και Sikkim, στη βόρεια και βορειοανατολική Ινδία.
Άλλες περιοχές καλλιέργειας τσαγιού είναι η Arunachal Pradesh, η Kerala, η Himachal Pradesh, η Bihar και η Jalpaiguri.
Τα πιο γνωστά είδη τσαγιού που παράγονται στην Ινδία είναι: Chai / Spiced Tea, English Breakfast, Flavored Black Tea, Miscellaneous Tea-only Blend, Darjeeling White Tea, Jasmine Tea, Black Tea, Green Tea, Irish Breakfast, Herbal Tea, Passionflower, Earl Grey, Tulsi / Holy Basil Tea, Fruit Black Tea, Vana Tulsi, White Tea, Earl Grey Green Tea και Assam.