Η Ινδονησία είναι νησιωτικό κράτος της Νοτιοανατολικής Ασίας, που απαρτίζεται από περίπου 18.000 νησιά.
Η παραγωγή του τσαγιού στην Ινδονησία ξεκίνησε με την ολλανδική αποικιοκρατία το 1700, μειώθηκε μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά αναβίωσε κάπως στις αρχές της δεκαετίας του 1980.
Η εποχικότητα των βροχοπτώσεων ποικίλλει σημαντικά, και σε πολλές περιοχές είναι διαφορετική από τον ασιατικό μουσώνα που κινεί την παραγωγή τσαγιού στην Κίνα και την Ινδία.
Η Ινδονησία παράγει ως επί το πλείστον μαύρο (Black Tea), πράσινο τσάι(Gunpowder Green Tea) και Oolong Tea.