ιπέροξο ( lapacho )
Κωδικός: ΦΦ-0064
Προέλευση: ΒΡΑΖΙΛΙΑ
Περιγραφή
Το λαπάτσο (Tabebuia Avel.) ή λαπάχο ή ιπέροξο (επίσης Ταχίμπο ή Πάου ντ’ Άρκο κλπ) - Lapacho, Pau d’ Arco είναι γνωστό και ως τσάι των Ίνκας.
Πρόκειται για την εσωτερική επένδυση από το φλοιό του ομώνυμου αειθαλούς δέντρου (Tabebuia impetiginosa), που φύεται στα δάση του Αμαζονίου και χρησιμοποιήθηκε για χιλιετίες από τις ινδιάνικες φυλές της Βραζιλίας, Παραγουάης, Βολιβίας και των Άνδεων.
Η διασημότητα του λαπάχο στις μέρες μας οφείλεται στην αντιοξειδωτική του δράση που πιστεύεται ότι ενισχύεται σε συνδυαστική χρήση του με το βότανο γιέρμπα μάτε.
Το lapacho δίνει αφέψημα χωρίς καφείνη με κοκκινωπό χρώμα και πολλές φορές συνδυάζεται με καρπούς και άλλα βότανα και άνθη για πιο γευστικό αποτέλεσμα.
Πρόκειται για την εσωτερική επένδυση από το φλοιό του ομώνυμου αειθαλούς δέντρου (Tabebuia impetiginosa), που φύεται στα δάση του Αμαζονίου και χρησιμοποιήθηκε για χιλιετίες από τις ινδιάνικες φυλές της Βραζιλίας, Παραγουάης, Βολιβίας και των Άνδεων.
Η διασημότητα του λαπάχο στις μέρες μας οφείλεται στην αντιοξειδωτική του δράση που πιστεύεται ότι ενισχύεται σε συνδυαστική χρήση του με το βότανο γιέρμπα μάτε.
Το lapacho δίνει αφέψημα χωρίς καφείνη με κοκκινωπό χρώμα και πολλές φορές συνδυάζεται με καρπούς και άλλα βότανα και άνθη για πιο γευστικό αποτέλεσμα.
Η εταιρεία SALVEOTEA με κινητήρια δύναμη τον επαγγελματισμό, το μεράκι και την μακροχρόνια εμπειρία της στον χώρο των φαρμακευτικών φυτών και βοτάνων, αξιοποιεί την γνώση της ώστε να επιλέγει τα κατάλληλα φυτά, και τον μηχανολογικό εξοπλισμό της για την σωστή επεξεργασία τους (κοπή-cutting, καθαρισμό-sieving, απεντόμωση-fumigation). Το αποτέλεσμα είναι μια συνεχής παρακαταθήκη ποιοτικών προϊόντων.